tiistai 17. helmikuuta 2015

Ei-oota ja huonoa asiakaspalvelua

Luin mielenkiintoisen kolumnin HS:n sivuilta. Siinä kerrottiin sisustuspuodin hankintojen järkevyydestä, kuluista suhteessa asiakaspalvelun laatuun.
Tässä linkki.

Tuttua maailmaa tuo, kun sisustuspuotia itsekin piti... mutta en ollut tullut ajatelleeksi että voisi myös kieltäytyä tilaamasta tavaraa, koska kulut nousee. Tottahan se on, mutta aina optimistisesti ajattelin että saan kyllä myytyä ylimäärät - jossain vaiheessa. En vaan tosiaan ajatellut, että "jossain vaiheessa" tarkoittaa, että hyllyssä makaava tuote itseasiassa sitoo tietyn summan rahaa, jota ei saa käyttöön. Kiinni on ja pysyy. (Merkillistä! Eikö tällainen olisi pitänyt tulla mieleen!) Ilmankos varasto paisui suureksi, kun en ollut huolissani varaston kierrosta.

Hit and miss. Arvaa kumpi. ;) ...sen
lisäksi, etteivät tyynyt menneet melkein
ikinä kaupaksi, ne veivät paljon
tilaa varastossa.
Jaa-a, kaksipiippuinen juttu. Kannattavuus edellä jos mennään, niin kolumnissa on vinha perä. Noinhan se pitäisi ajatella, jos ei halua takkiinsa. Mutta kuinka kannattavaa on sanoa aina "ei-oota" kyselijöille?
Näistä tykättiin, tykkäsin itsekin,
mutta yllätyin että kerrankin meni maku asiakkaiden
 kanssa yksiin. ;)

Itse tilasin hövelisti aina asiakkaan toiveen mukaan lisää, jos tavaraa valmistajalla oli. Monia, monia tilauksia oli jotka jäivät tappiolle. Mutta toisaalta sain monia pitkäaikaisia asiakassuhteita.

No saapa nähdä, olen huono sanomaan ei, joten tiedän kyllä millä linjalla mennään. Toivottavasti osaan tällä kertaa tehdä korjausliikkeitä jos varasto paisuu samalla lailla. :p
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti